Ansjovis met zwarte olijven

 

Olijven vinaigrette

Ingrediënten

 

  • 200 gram zwarte olijven zonder pit
  • 50 cc witte wijnazijn
  • 50 cc rijstazijn

Bereiding

  1. pureer de olijven in een keukenmachine
  2. verwarm de beide azijnsoorten met de suiker totdat de suiker helemaal gesmolten is
  3. roer het mengsel door de gepureerde olijven

 

Voor de ansjovis

Ingrediënten

 

  • verse ansjovisjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 deciliter olijfolie
  • rookmot
  • olijven vinaigrette
  • avocadosalade

Bereiding

  1. fileer de ansjovisjes en dep ze goed droog
  2. rook ze met het rookmot heel kort
  3. leg de gerookte filets op een schaal
  4. pel de knoflook en snijd deze in dunne reepjes
  5. roer de knoflookreepjes, gehakte rozemarijn en olijfolie door elkaar
  6. giet dit over de ansjovisfilets en laat ze marineren
  7. snijd ze in stukjes
  8. leg de olijvenvinaigrette in het midden van een bord
  9. leg hieromheen de salade en de stukjes ansjovis
  10. garneer eventueel met kaviaar, cressjes en bloemetjes