Aardappelgnocchi met gorgonzolacrème

 

Ingrediënten:

 

Gnocchi

1 kilo aardappel

200 gram bloem

2 eieren

Zout en peper

 

Tomaatjes:

sherrytomaatjes

extra vierge olijfolie

zout peper uit de molen

gorgonzolacreme:

250 gram creme fraiche

200 gram gorgonzola gekruimeld

peper uit de molen

 

Om af te maken:

extra vierge olijfolie

gesneden knoflook

geroosterde pijnboompitjes

verse basilicum

 

Bereiding:

  • schil de aardappels en kook ze in ruim water met zout

  • pureer de aardappels warm met een pureeknijper

  • voeg het ei, zout en peper toe en meng met de bloem

  • kneed door tot een deegbal

  • verdeel in stukken en rol daar lange repen van op een bebloemd werkvlak

  • snijd er stukjes af met een vork of ribbelmes

  • rol voorzichtig door wat bloem

  • kook de gnocchi in royaal kokend water, wanneer ze drijven nog 2-3 minuten

  • halveer de tomaatjes

  • leg ze op een ovenschaal met wat olijfolie

  • zet ze 2 minuten in de oven

  • breng voor de gorgonzolacreme de creme fraiche aan de kook, voeg gorgonzola toe en peper uit de molen

  • verwarm wat olijfolie in een pan

  • fruit daarin de knoflook

  • voeg de gnocchi toe

  • voeg de pijnboompitjes toe, laat even lekker bakken

  • voeg de gesneden basilicum toe

  • leg op ieder bord een hoopje gnocchi

  • verdeel de tomaatjes erover

  • lepel de gorgonzolacreme erover en ernaast