Gemarineerde zeebaars met tomaar, zuring en lamoor

Bereiding:

800 gram zeebaarsfilet

zwarte peper en zout uit de molen

1.5 deciliter olijfolie

2 citroenen 

2 limoenen

2 tomaten

2 sjalotjes

3 eetlepels chardonnay azijn

2 deciliter zure room

zuringblaadjes

lamsoor

veldsla

 

Bereiding:

  • snijd de zeebaars in dunne plakjes

  • leg ze op een mooie schaal of op borden

  • bestrooi met peper en zout

  • rasp de schil van de citroenen en de limoenen

  • besprenkel met olijfolie en sap van 1 limoen

  • bestrooi met geraspte schil van 1 halve citroen en 1 halve limoen

  • pliceer ondertussen de tomaten (10 seconden in kokend water, daarna laten schrikken is ijswater)

  • verwijder velletjes en zaad van de tomaat en snijd het vruchtvlees in een kleine brunoise

  • snipper één sjalot

  • vermeng de tomatenblokjes met de gesnipperde sjalot, 1 eetlepel olijfolie en sap van 1 citroen

  • snijd heel dunne (halve) ringen van de andere sjalot

  • marineer de sjalotringen in de chardonnay-azijn en een halve theelepel zeezout

  • roer de zure room los met peper en zout

  • breng de zuring, lamsoor en veldsla in een kom op smaak met olijfolie, limoensap en geraspte schil

  • verdeel de tomatenblokjes, de slablaadjes, de sjalotringen en de zure room over de visplakjes