Vanille labneh met zoete dukkah, meloen, kaki, pistache.

Vanille labneh met zoete dukkah, meloen, kaki, pistache.

 

Ingrediënten:

Meloen

Kaki

Sinaasappel

Oranjebloesemwater

5 verse dadels

Eventueel bloemblaadjes

 

hangop

macadamia olie

1.5 kilo Griekse yoghurt

Merg van een vanillestokje

Sinaasappelrasp

vanillesuiker

 

zoete dukkah

80 gram sesamzaad

4 eetl. pistachenootjes

4 eetl. hazelnoten

4 eetl. vanillerietsuiker of kokossuiker

½ eetl. kaneel

snuf zeezout

 

 

Bereiding:

  • hang de yoghurt een nacht in een doek uit, zodat al het vocht eruit loopt

  • maak de zoete dukkah

  • meng overgebleven dikke yoghurt met vanillemerg en sinaasappelrasp

  • maak met een kleine ijslepel ronde bolletjes van de yoghurt, olie je handen ligt en rol de bolletjes door het dukkahmengsel

  • leg ze op een plateautje op plastic folie

  • laat opstijven in de koeling

  • snijd de dadel in reepjes, zet even weg

  • snijd het fruit mooi, leg klaar op een plateautje, leg de sinaasappel in een kommetje

 

Voor het serveren:

  • leg het fruit in diepe bordjes

  • leg dadels erover

  • bestrooi met pistachekruim

  • besprenkel met oranjebloesemwater

  • leg de koude bolletjes hangop erbij/op, 3-4 bolletjes p.p.