droge vissoep

Droge vissoep

 

Ingrediënten:

4 eetlepels kruidenpasta

1.5 liter kokosroom

1.5 liter water

6 limoenblaadjes

500 gram venusschelpjes

10 scheermessen

10 grote langoustines of gamba’s

200 gram inktvis

1 kilo poonfilet

2 rode pepers

koriander

munt

200 gram taugé

10 plakken lotuswortel

bosuitjes

broccoli

snijbonen of peultjes

chayote

shi-i-take

noedels

 

Bereiding:

  • snijd de bosuitjes in ringen

  • snijd de broccoli in kleine roosjes

  • snijd de peultjes in de lengte door

  • snijd de cherrytomaatjes doormidden

  • snijd de paddenstoelen indien nodig in plakjes

  • schil de chayote en snijd deze in reepjes

  • fruit de kruidenpasta in een beetje olie

  • voeg de kokosroom, water en limoenblaadjes toe

  • breng dit aan de kook

  • kook de noedels in een aparte pan in wat van de soep

  • gaar nu achter elkaar de langoustines of gamba’s, schelpjes, inktvis en visfilets in de rest van de hete soep

  • leg de gare spullen op een schaal en houd ze warm

  • gaar nu de snijbonen, broccoliroosjes en chayote reepjes in de soep houd ze warm

  • laat de noedels uitlekken en verdeel ze over de schaaltjes

  • schep de groenten, vis, schelpen, inktvis en langoustines op de noedels

  • proef de soep en schep deze in kommen

  • snijd de pepers in ringen

  • strooi de peperringen, muntblaadjes en korianderblaadjes over de soep

 

Kruidenpasta

 

Ingrediënten:

1 ui

50 gram galangal

3 tenen knoflook

2 stelen sereh

2 rode pepers

2 theelepel chilipoeder

2 theelepels koenjit (geelwortel) of 1 wortel verse geelwortel

2 theelepels gemalen korianderzaad 

25 gram daunblad

2 theelepels trassi

 

Bereiding:

  • pureer de uien met de galangal, knoflook, sereh en pepers in een keukenmachine

  • snijd het daunblad fijn

  • fruit de puree ongeveer 10 minuten in een beetje zonnebloemolie

  • voeg de overige ingrediënten toe en fruit deze even mee.