Salade met crispy tofu, spiering en hollandse garnalen met chili/limoen dressing

Salade met crispy tofoe, spiering en hollandse garnalen met chili/limoen dressing

 

Ingrediënten:

500 gram tofoe

150 gram snijbonen

1 komkommer

1 wortel

1 kwart ijsbergsla

3 sjalotjes

100 gram taugé

1 half bosje koriander

zout en peper

1 eetlepel 5-kruidenpoeder

50-100 gram aardappelmeel

olie om te frituren

limoenpartjes

korianderblaadjes

 

Voor de dressing:

1 dl. zonnebloemolie

sap en rasp van 3 limoen

1 dl. zoete chilisaus

½ dl tamari of kikkoman sojasaus

2 eetl. sesamolie

 

Bereiding:

  • snijd blokjes van 2x2 cm van de tofoe, marineer in onderstaande marinade

  • roer de ingrediënten voor de chili/limoen dressing door elkaar

  • snijd de snijbonen in dunne reepjes, vraag instructie

  • verwijder de zaadjes uit de komkommer

  • snijd de komkommer in reepjes, vraag instructie

  • snijd de wortel in flinterdunne reepjes, vraag instructie

  • snijd de ijsbergsla in reepjes

  • roer de groenten en de koriander in een kom door elkaar

  • roer in een kom het aardappelmeel, zout , peper en 5-kruidenpoeder door elkaar

 

15 minuten voor serveren:

  • wentel de garnaaltjes en spierinkjes door bloem met zout

  • bak ze knapperig in olie

  • zeef de tofoeblokjes voorzichtig uit de marinade en dep droog

  • rol de blokjes tofoe door het aardappel-kruidenmengsel

  • bak ze in hete olie van 170 graden tot ze bitterbalbruin zijn

  • laat de tofoe uitlekken op keukenpapier

  • verdeel de salade over de borden

  • sprenkel de dressing er over

  • verdeel de gebakken tofoe, spierinkjes en garnaaltjes over de salade