marijke van essen, gert-jan de ruiter, klaas kasma

Over ons

Marijke van Essen is al sinds 2005 eigenaar van Kookatelier De Kleyne Sint Jacob. Als een logisch gevolg op alles daarvoor. Oprecht mens met een mening. Bevlogen over alles en iedereen die met koken, eten en drinken te maken heeft. Marijke haar roots liggen bij Lauswolt, Kaatje bij de Sluis en Beddington’s. De wilde jaren negentig bij haar Restaurant Van Essen waar alles kon, iedereen mee wilde kijken en erbij zijn.

 

De rust en verdieping komen nu al ruim 10 jaar samen in het prachtige Kookatelier

Wars van hypes, maar oprecht in haar ideeën over vers, lokaal (als het kan) en echt eten. “In onze keuken is koken geen kunstje of wat leuke trucs maar een ambacht. Eten en koken zijn een manier van leven. Bij ons mag je in een fijne open ambiance proeven, ruiken en gewoon zien wat je eet. Daar doe ik het voor, iedere dag weer.” Marijke van Essen. Ook wel Es, voor intimi.

 

Klaas Kasma was meer dan 20 jaar chef & eigenaar van restaurant Piet Paaltjens.

Daar kookte en experimenteerde hij al internationaal (fusion, jaja) voordat enig andere kok er ook maar van droomde. Voorloper, inspirator en wandelende receptenbibliotheek. Schrijft al bijna 15 jaren dagelijks zijn recepten en begeleidend stukje in de Leeuwarder Courant en maandelijks een ironische column in het Stadsblad Liwwadders. Onmisbaar in het Kookatelier en de baas van onze moestuin. “Gewoon alles uitproberen en proeven. En als het echt niet smaakt smeer je gewoon een boterham” Klaas Kasma Hier vind je kook recepten van Klaas Kasma online.

 

Gert Jan de Ruiter is begeleider en hoort bij ons vaste team

Grootste fan van het Kookatelier, karaktervol mens en zelf jarenlang lid van onze kookclubs. Kent ons bedrijf echt van binnenuit en weet wat nodig is om het voor onze gasten tot iets bijzonders te maken. “Mooi om samen met het team het verschil te kunnen maken voor onze gasten, daar word ik dan weer blij van” Gert Jan de Ruiter

 

En dan zijn Sanne, Siebe, Fardau, Femke, Manon, Mirela, Barry allemaal leuke jongens en meisjes die al langer of korter bij ons zijn of waren. Wat zij gemeen hebben? Het zijn heerlijke mensen met een tomeloze inzet voor u.