koken friesland workshop kookstudio

Kookactiviteiten

Er staan voor het nieuwe seizoen weer leuke open inschrijvingen op het kookprogramma. Houd deze pagina in de gaten óf volg ons op Facebook.

 

Wijnproef trainingsdagen en Online Learning

Wil je je SVH Wijncertificaat halen? Dat kan via de E-learning Wijntraining Online van het WTOL met er achteraan natuurlijk het SVH wijnexamen.  Je meldt je aan via https://wtol-academy.nl/#opleidingen De trainingsdagen worden in het Kookatelier gegeven en daar kun je je ook voor opgeven. Voor de basis wijntraining staan de volgende dagen ingepland:

Zaterdag 15-9, 20-10, 17-11, 15-12-2018, 10.00 tot 15.30 uur

 

 

20 oktober 2018 Kookworkshop Italië, 12.00 - 16.00 uur

We beginnen de middag met een duidelijke uitleg over de Italiaanse keuken, de ingrediënten die er worden gebruikt en welke gangen er zijn. Vervolgens gaan we pasta draaien! Daarna stoken we het fornuis op, komen de koperen pannen tevoorschijn en leer je hoe je zelf een echt Italiaans menu bereidt.

Onder het genot van een goed glas wijn proeven en bespreken we alle gerechten.

Kookworkshop + lunch                                             € 45,- p.p.

inclusief recepten en consumpties

 

 

3 November 2018 Kookworkshop MINI Soep, 14.00 - 16.00 uur

Het eerste uur laten we je zien, ruiken en proeven hoe je de basis maakt zonder poeders, pakjes, buidels en bundels. Het tweede uur kies je welke soep je wilt koken en uiteindelijk mee naar huis wilt nemen. Tijdens de MINI workshop koken we net als thuis zonder recepten en leren we weer te gebruiken wat er voorhanden is.

MINI Kookworkshop, soep to go                                € 20,- p.p.

inclusief thee, koffie, water

 

 

10 november 2018 Kookworkshop Tapas, 12.00 - 16.00 uur

Van tostadas (broodjes met topping) tot aïoli, bandarillas, padronpepers, gehaktballetjes met amandel, patatas bravas tot calamares met salsa verde. In verschillende rondes maken en eten we de Tapas, met een heerlijk glas rosé of vinho verde.

Kookworkshop + viergangenlunch                             € 45,- p.p.

inclusief recepten en consumpties

 

24 November 2018 Kookworkshop MINI Sushi, 14.00 - 16.00 uur

Tijdens deze mini-kookworkshop kom je meer te weten over de specifieke ingrediënten voor sushi en hoe je deze het beste kunt gebruiken en combineren. Bovendien wordt gedemonstreerd hoe je een mooie sushi rolt en maak je onder begeleiding zelf 2 rollen.  

Uiteraard mag je het eindresultaat mee naar huis nemen zodat je je familie en vrienden kunt laten meegenieten van jouw eigen sushi.

MINI Kookworkshop, sushi to go                              € 25,- p.p.

inclusief thee, koffie, water

 

 

1 december 2018 Kookworkshop Mexicaans, 12.00 - 16.00 uur

De Mexicaanse keuken is de keuken van zon, feest, liefde en passie. De gerechten zijn net zo uitbundig als de Mexicaanse muziek en kleurig als de rokken van de Mexicaanse señorita's. Tijdens de kookworkshop Mexicaans Koken leer je in één middag zelf een tafel vol heerlijke en kleurrijke gerechten maken. We maken nacho's, verschillende salsa's, enchilada's en fajita's van de plaat, uiteraard allemaal zonder poeders, pakjes en zakjes.

Kookworkshop + lunch                                              € 45,- p.p.

inclusief recepten en consumpties

 

 

8 december 2018 Kookworkshop Mediterraans met Vis, 12.00 - 16.00 uur

Tijdens de workshop leer je veel facetten kennen van vis, schaal- en schelpdieren. Wie dat wil mag fileren, we bereiden vis in zijn geheel maar ook filetjes. Cebiche, kokkels cataplana, langoustines uit de Big Green Egg,  vissoep en salsas. We serveren in verschillende rondes de schalen met al dit lekkers uit de zee samen met glazen sprankelende witte wijn.

Kookworkshop + lunch                                             € 45,- p.p.

inclusief recepten en consumpties

 

 

15 december 2018 Kookworkshop CH 2018 Friese Bento Box, 11.30 - 14.00 uur

In Japan neemt men geen lunchtrommel mee naar het werk of naar school, maar een bentō-box. Een bentō-box is gemaakt van gelakt hout, plastic of metaal en heeft meerdere vakjes die allemaal gevuld zijn met overheerlijke, kleurrijke Japanse gerechtjes. Speciaal ter gelegenheid van de Culturele Hoofdstad 2018 vullen wij de bentō-box met regionale ingrediënten. In ploegjes van twee worden alle gerechtjes gemaakt en vervolgens gezamelijk aan de grote tafel gegeten.

Kookworkshop + CH 2018 Bentō-box                           € 25,- p.p.

inclusief thee, koffie, water

 

 

Kijk voor meer foto’s op onze facebookpagina, https://www.facebook.com/dekleynesintjacob.nl/

 

Aanmelden voor een kookactiviteit