kookworkshop Friesland India

Kookactiviteiten

Er staan voor het nieuwe seizoen weer leuke open inschrijvingen op het kookprogramma. Houd deze pagina in de gaten óf volg ons op Facebook.

 

13 maart 2019 Open inschrijving kookclub, 18.00 - 22.30 uur

Regelmatig wordt ons gevraagd om mee te koken met een kookclub; maar vaak zijn daar geen plaatsen vrij. Vandaar dat we nu een open inschrijving kookclubavond hebben gepland. Wil je meekoken mail of bel dan even met Marijke, je bent van harte welkom!

Kookavond, diner en wijnarrangement                        € 63,- p.p.

inclusief recepten, overige consumpties, koffie of thee na

 

23 Maart 2019 Kookworkshop Indiase keuken VOLGEBOEKT, 12.00 - 16.00 uur

De geuren van geroosterde specerijen, kardemom, komijn en fenegriek en de aangename smaken van curryleaves, limoen en pepers ga je beleven tijdens de workshop Indiaas koken. Verleden tijd zijn de kant-en-klare curry pasta’s. Na deze workshop maak je de curry’s zoals ze ook in India gemaakt worden. En natuurlijk eten we dat met geurig naanbrood.

Kookworkshop + lunch                                             € 45,- p.p.

inclusief recepten en consumpties

 

6 april 2019 Kookworkshop Thayse keuken, 12.00 - 16.00 uur

De Thaise keuken kan zich meten met de beste keukens ter wereld. Geraffineerd, onverwachte smaakcombinaties en feestelijk. Voedsel is voor de Thai een onuitputtelijke bron van conversatie, zeker tijdens de maaltijd die wordt gekleurd door exotische melanges van citroenblad, pepers, kokos, munt en basilicum.

Tijdens de Thaise workshop introduceren we je in deze keuken waarin vooral ‘sanuk’, het beleven van plezier aan en tevredenheid over eten voorop staat. We beginnen de middag met uitleg over de diverse ingrediënten die de Thaise keuken zo bijzonder maken. Daarna gaan we in verschillende groepjes diverse curry’s bereiden. Uiteraard aan de hand van duidelijke recepten, die je na afloop mee naar huis krijgt.

Kookworkshop + lunch                                             € 45,- p.p.

inclusief recepten en consumpties

 

18 Mei 2019 Kookworkshop Vegetarisch koken, 12.00 - 16.00 uur

Tijdens de kookworkshop Lekker Vegetarisch leer je in één middag hoe je met geurige kruiden, knapperige groenten en vervangende eiwitten allerlei vegetarische gerechten kunt maken waar je je vingers bij aflikt!

Naast de bereiding van exotische groenten vertellen we je ook hoe je alledaagse groenten verrassend combineert met peulvruchten, noten en sojaproducten. Met als resultaat kleurrijke, gezonde en vooral ook smakelijke gerechten.

Kookworkshop + lunch                                             € 45,- p.p.

inclusief recepten en consumpties

 

29 juni 2019 Kookworkshop Tapas, 12.00 - 16.00 uur

Vroeger was een tapa niets meer dan een plakje brood dat in het café over een glas wijn werd gelegd om de vliegen weg te houden. Tegenwoordig zijn het kleine, vaak éénhaps gerechtjes geworden die als borrelhapje, maar soms ook met een aantal tegelijk als maaltijd geserveerd worden.

Tijdens de workshop tapas leer je  een veelvoud van deze kleine, smakelijke gerechtjes te maken. Zo heb je thuis een basis waarmee je naar eigen inzicht kunt variëren.

Kookworkshop + lunch                                             € 45,- p.p.

inclusief recepten en consumpties

 

Kijk voor meer foto’s op onze facebookpagina, https://www.facebook.com/dekleynesintjacob.nl/

 

 

 

 

Aanmelden voor een kookactiviteit