koken friesland workshop kookstudio

Kookactiviteiten

Er staan voor het nieuwe seizoen weer leuke open inschrijvingen op het kookprogramma. Houd deze pagina in de gaten óf volg ons op Facebook.

 

2 Juni 2019 Aanschuiftafel van restaurant Leafesawntjin met live muziek vanaf 16.00 uur,   € 32,50 p.p.

Het bloed (..of de jus) kruipt waar het niet gaan kan..... Na ruim een jaar bezig te zijn geweest met heel andere dingen, zijn Jilles&Caroline (van voorheen restaurant Leafesawntjin in Hijum) weer in de gelegenheid om regelmatig aanschuiftafels met live muziek te organiseren. En wij zijn trots dat zij het Kookatelier hebben uitgekozen om deze middagen vorm te geven! We verheugen ons om op deze zondagen de keuken en zaal aan Jilles&Caroline over te dragen. Informatie vind je via volgende link /site/images/upload/files/Leafesawntjin.pdf , opgeven kan telefonisch, 06-54928053 of via de mail: leafesawntjin@chello.nl

 

LET OP: op deze middagen/ avonden kom je dus niet meekoken!

 

 

18 Mei 2019 Kookworkshop Vegetarisch koken, 12.00 - 16.00 uur

Tijdens de kookworkshop Lekker Vegetarisch leer je in één middag hoe je met geurige kruiden, knapperige groenten en vervangende eiwitten allerlei vegetarische gerechten kunt maken waar je je vingers bij aflikt!

Naast de bereiding van exotische groenten vertellen we je ook hoe je alledaagse groenten verrassend combineert met peulvruchten, noten en sojaproducten. Met als resultaat kleurrijke, gezonde en vooral ook smakelijke gerechten.

Kookworkshop + lunch                                             € 45,- p.p.

inclusief recepten en consumpties

 

23 mei 2019 Introductie kookclub, 18.00-22.30 uur

Voor iedereen die al langer plannen heeft om bij een kookclub aan te sluiten. Of misschien wil je gewoon een leuke avond koken en kletsen, en eens iets anders leren op kookgebied. De inloop is tussen 18.00 en 18.30 uur, we serveren het april/mei kookclubmenu, 4 gangen inclusief heerlijk wijnarrangement. De kosten voor deze avond (inclusief consumpties, recepturen, afwashulp) zijn 63 euro p.p. We verwachten rond 22.00 uur klaar te zijn. Je kunt alleen komen, maar natuurlijk ook iemand meenemen.

Je kunt je uitsluitend via email, kookatelier@dekleynesintjacob.nl of telefonisch 058-2541515 opgeven.

 

29 juni 2019 Kookworkshop Tapas, 12.00 - 16.00 uur 

Vroeger was een tapa niets meer dan een plakje brood dat in het café over een glas wijn werd gelegd om de vliegen weg te houden. Tegenwoordig zijn het kleine, vaak éénhaps gerechtjes geworden die als borrelhapje, maar soms ook met een aantal tegelijk als maaltijd geserveerd worden.

Tijdens de workshop tapas leer je  een veelvoud van deze kleine, smakelijke gerechtjes te maken. Zo heb je thuis een basis waarmee je naar eigen inzicht kunt variëren.

Kookworkshop + lunch                                             € 45,- p.p.

inclusief recepten en consumpties

 

Kijk voor meer foto’s op onze facebookpagina, https://www.facebook.com/dekleynesintjacob.nl/

 

 

 

 

Aanmelden voor een kookactiviteit