koken friesland workshop kookstudio

Kookactiviteiten

Er staan voor het nieuwe seizoen weer leuke open inschrijvingen op het kookprogramma. Houd deze pagina in de gaten óf volg ons op Facebook.

 

Wijnproef trainingsdagen en Online Learning

Wil je je SVH Wijncertificaat halen? Dat kan via de E-learning Wijntraining Online van het WTOL met er achteraan natuurlijk het SVH wijnexamen.  Je meldt je aan via https://wtol-academy.nl/#opleidingen De trainingsdagen worden in het Kookatelier gegeven en daar kun je je ook voor opgeven. Voor de basis wijntraining staan de volgende dagen ingepland:

Zaterdag 15-9, 20-10, 17-11, 15-12-2018, 10.00 tot 15.30 uur

 

1 december 2018 Kookworkshop Mexicaans, 12.00 - 16.00 uur

De Mexicaanse keuken is de keuken van zon, feest, liefde en passie. De gerechten zijn net zo uitbundig als de Mexicaanse muziek en kleurig als de rokken van de Mexicaanse señorita's. Tijdens de kookworkshop Mexicaans Koken leer je in één middag zelf een tafel vol heerlijke en kleurrijke gerechten maken. We maken nacho's, verschillende salsa's, enchilada's en fajita's van de plaat, uiteraard allemaal zonder poeders, pakjes en zakjes.

Kookworkshop + lunch                                              € 45,- p.p.

inclusief recepten en consumpties

 

 

8 december 2018 Kookworkshop Mediterraans met Vis, 12.00 - 16.00 uur

Tijdens de workshop leer je veel facetten kennen van vis, schaal- en schelpdieren. Wie dat wil mag fileren, we bereiden vis in zijn geheel maar ook filetjes. Cebiche, kokkels cataplana, langoustines uit de Big Green Egg,  vissoep en salsas. We serveren in verschillende rondes de schalen met al dit lekkers uit de zee samen met glazen sprankelende witte wijn.

Kookworkshop + lunch                                             € 45,- p.p.

inclusief recepten en consumpties

 

 

15 december 2018 Kookworkshop CH 2018 Friese Bento Box, 11.30 - 14.00 uur

In Japan neemt men geen lunchtrommel mee naar het werk of naar school, maar een bentō-box. Een bentō-box is gemaakt van gelakt hout, plastic of metaal en heeft meerdere vakjes die allemaal gevuld zijn met overheerlijke, kleurrijke Japanse gerechtjes. Speciaal ter gelegenheid van de Culturele Hoofdstad 2018 vullen wij de bentō-box met regionale ingrediënten. In ploegjes van twee worden alle gerechtjes gemaakt en vervolgens gezamelijk aan de grote tafel gegeten.

Kookworkshop + CH 2018 Bentō-box                           € 25,- p.p.

inclusief thee, koffie, water

 

 

Kijk voor meer foto’s op onze facebookpagina, https://www.facebook.com/dekleynesintjacob.nl/

 

Aanmelden voor een kookactiviteit